Sukces Wydawnictwa Politechniki Częstochowskiej

03.07.2023 Dla wszystkich
Wpis może zawierać nieaktualne dane.

Książka Wydawnictwa Politechniki Częstochowskiej została najlepszą książką techniczną w Polsce. Tak zadecydowała
7 czerwca 2023 roku Kapituła Konkursu TECHNICUS 2023 na najlepszą książkę techniczną oraz na najlepszy poradnik techniczny. Sukces okazał się podwójny – oficyna otrzymała również Wyróżnienie Specjalne.

Organizatorem Konkursu TECHNICUS 2023 była Naczelna Organizacja Techniczna – Federacja Stowarzyszeń Naukowo-Technicznych.

Do konkursu zgłoszono 63 tytuły, a ogłoszenie werdyktu jury oraz wręczenie nagród odbyło się 28 czerwca br. w Warszawskim Domu Technika NOT. Publikacja zgłoszona przez Wydawnictwo Politechniki Częstochowskiej „Kierunki i perspektywy rozwoju odnawialnych źródeł energii. Wybrane aspekty” pod redakcją Anny Gawlak otrzymała Puchar TECHNICUS 2023 w kategorii na Najlepszą książkę szerzącą wiedzę techniczną. Dodatkowo jury konkursu postanowiło przyznać Wyróżnienie Specjalne dla Wydawnictwa Politechniki Częstochowskiej.

W uroczystości wręczania nagród z ramienia Wydawnictwa uczestniczyli: kierownik Paweł Ujma, zastępca kierownika Zdzisława Tasarz oraz redaktorzy wydania wyróżnionej publikacji Lucyna Żyła i Robert Świerczewski. Monografia pod redakcją dr hab. inż. Anny Gawlak, prof. PCz jest w otwartym dostępie na stronie Wydawnictwa.

Paweł Ujma

Wydawnictwo PCz

Copyright © Politechnika Częstochowska. Wszystkie prawa zastrzeżone.

uczelnia_dostepna.svgPolitechnika Częstochowska uczelnią dostępną.
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Logo Fundusze EuropejskieFlaga PolskiLogo Narodowego Centrum Badań i RozwojuFlage Unii Europejskiej

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Więcej o plikach cookies i o ochronie Twojej prywatności przeczytasz w Informacje o cookies.

Zapisano